Definita cuvantului tafia
TÁFIA s.f. Produs alcoolic, asemănător cu romul, rezultat din distilarea melasei. [< fr. tafia < cuv. creol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tafia
APOLLONIA, numele mai multor orașe antice grecești. Mai importante: 1. Colonie corintiană (sec. 6 î. Hr.) în Illiria (pe terit. Albaniei de astăzi), port la M. Adriatică și însemnat centru al lumii greco-romane. 2. Colonie milesiană (sec. 7 î. Hr.) în Tracia, port. la M. Neagră. Azi Sozopol (Bulgaria). Vezi definitia »
EXPIÁ vb. tr. a ispăși o greșeală, o vină etc. (< fr. expier, lat. expiare) Vezi definitia »
SUBLINIÁ vb. I. tr. 1. A trage una sau mai multe linii sub un text scris pentru a-l scoate în evidență. 2. (Fig.) A pune în evidență, a accentua, a întări, a releva. [Pron. -ni-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / după fr. souligner]. Vezi definitia »
Somnologia sau medicina somnului are ca obiect de studiu somnul normal și patologic. Somnologia se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul unei mari varietăți de afecțiuni, reunite sub numele generic de „tulburări ale somnului”. De la sforăit și apneea obstructivă în somn până la insomnie sau somnambulism, tulburările somnului pot avea diferite etiologii și forme de manifestare, iar varietatea acestora face ca somnologia să fie un domeniu interdisciplinar. Medicina somnului implică specialiști din domenii diferite, ca pneumologie, neurologie, cardiologie, ORL, medicina muncii și altele. Vezi definitia »
BIHARIA, com. în jud. Bihor; 5.967 loc. (1991). Centru viticol. Stație de c. f. Pe terit. satului B. este atestată o locuire neîntreruptă începînd din neolitic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z