Definita cuvantului tahiseismic
TAHISEÍSMIC, -Ă adj. Referitor la fenomenul de oscilație rapidă a solului în regiunile vulcanice. [Pron. -se-is-. / cf. germ. tachyseismisch].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tahiseismic
LIMFÁTIC, -Ă, limfatici, -ce, adj. 1. Care aparține limfei, privitor la limfă; (despre vase) prin care circulă limfa. ◊ Sistem limfatic = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sângelui. Ganglioni limfatici = ganglioni mici, care se găsesc mai ales în jurul articulațiilor și care constituie un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor și a slabei rezistențe la infecții. 2. (Despre oameni; și substantivat) Care suferă de limfatism. – Din fr. lymphatique. Vezi definitia »
PARAMÉTRIC, -Ă, parametrici, -ce, adj. Care ține de parametru, referitor la parametru, de parametru. – Din fr. paramétrique. Vezi definitia »
oșélnic, oșélnici, s.m. (înv.) pustnic, sihastru. Vezi definitia »
sulédnic, sulédnică, adj. (reg.) 1. (despre ființe) ager, sprinten. 2. (despre ființe; în forma: suletnic) subțire și lung; suleget. 3. (în sintagmă) crap sulednic = crap su corpul lung și subțire; crap sulac. Vezi definitia »
SEPTICÉMIC, -Ă, septicemici, -ce, adj. (Med.) Referitor la septicemie, de septicemie. – Din fr. septicémique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z