Definita cuvantului taro
TÁRO s.m. Denumire generică a unor plante tropicale cultivate pentru tuberculii lor comestibili. [< fr. taro].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu taro
BOLERÓ s.n. 1. Haină fără mâneci, scurtă până aproape de talie și deschisă în față, purtată de femei peste bluză. 2. Dans național spaniol cu ritm moderat, care se dansează cu castaniete; aria acestui dans. [Acc. și bólero, var. bolerou s.n., pl. -ouri. / < fr. boléro, sp. bolero]. Vezi definitia »
PIRO- Element prim de compunere savantă având semnificația „(de) foc”, „(prin) căldură”. [Var. pir-. / < fr. pyro-, it. piro-, cf. gr. pyr, pyros – foc]. Vezi definitia »
SINISTRO- elem. „stâng”. (< fr. sinistro-, cf. lat. sinister) Vezi definitia »
ZÉRO, zeróuri, s. n. 1. Număr care, în numărătoare, reprezintă o cantitate vidă și care se indică prin cifra 0; nulă. ◊ Expr. A reduce ceva la zero = a reduce cu totul importanța unui lucru, a face să fie neglijabil. ♦ Cifră reprezentând numărul de mai sus pusă la dreapta altei cifre pentru a mări de zece ori valoarea unui număr; nulă. 2. Epitet dat unui om de nimic; nulitate. 3. (Fiz.) Punct care servește ca origine a unei scări cu ajutorul căreia se indică valorile unei mărimi. ♦ Spec. Grad de temperatură fixat în unele sisteme de măsură a temperaturii (Réaumur, Celsius) la punctul de înghețare a apei distilate la presiunea normală. ◊ Zero absolut = temperatură de minus 273 de grade Celsius, socotită ca cea mai joasă temperatură posibilă. 4. (Lingv.) Desinență (sau sufix) zero = absența unui afix gramatical la o formă flexionară, care este marcată, față de alte forme cu afixe exprimate, prin lipsa unei mărci formale propriu-zise. – Din fr. zéro. Vezi definitia »
LAPARO- elem. „abdomen”. (< fr. laparo-, cf. gr. lapara) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z