Definita cuvantului tindaloscop
TINDALOSCÓP s.n. (Mine) Aparat optic pentru controlul rapid al prafului din aerul fronturilor de lucru din subteran. [Et. incertă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tindaloscop
KINESCÓP, kinescoápe s.n. 1. Dispozitiv care permite vizionarea unei serii de fotografii în forma unei secvențe continue, în mișcare. 2. (Telev.) Dispozitiv care permite obținerea înregistrării pe film a unei emisiuni realizate în direct, chiar în interiorul receptorului de televiziune, cu scopul reluării ulterioare a acestei emisiuni. ♦ (p. metonimie) Tub catodic special care permite filmarea imaginii pe care o reproduce. 3. (Telev.) Tub catodic folosit pentru redarea imaginilor de televiziune; cinescop. (din fr. kinescope < kinés(i)-, din gr. κίνησις = mișcare + -scope, din σκοπεΐν = a se uita, a privi; sensul 2. < prob. din engl., atestat din 1949, indicând înregistrarea unei emisiuni transmise ulterior; sensul 3. < denum. engl. a dispozitivului, marcă înreg. în S.U.A., în 1931) [def. TLF] Vezi definitia »
MICROSPECTROSCÓP s. n. ocular, cu prisme, cu care se înlocuiește ocularul obișnuit al microscopului și care dă imaginea spectrului luminos al obiectului observat. (< fr. microspectroscope) Vezi definitia »
SCHIASCÓP s.n. Aparat folosit în schiascopie, pupiloscopie, retinoscopie. [Scris și skiascop. / < fr. skiascope]. Vezi definitia »
ARTROSCÓP s. n. instrument optic folosit în artroscopie. (< engl. arthroscope) Vezi definitia »
OSTEOTRÓP, -Ă adj. (despre substanțe) care se fixează de preferință pe țesutul osos. (< fr. ostéotrope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z