Definita cuvantului tiogen
TIOGÉN, -Ă adj. (Despre coloranți) Care conține sulf. [Cf. it. tiogeno].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tiogen
NEOPRÉN s.n. Varietate de cauciuc sintetic, obținut prin polimerizare; sovpren. [< fr. néoprène]. Vezi definitia »
VILBROCHÉN s. n. ax cotit care primește mișcarea rectilinie a pistoanelor unui motor și o transformă în mișcare de rotație; arbore cotit. (după fr. vilebrequin) Vezi definitia »
REFRÉN, refrene, s. n. 1. Cuvânt, vers sau grup de versuri care se repetă după una sau mai multe strofe, cu rolul de a sublinia, prin repetiție, o idee poetică. 2. Frază muzicală reluată la sfârșitul cupletelor unui cântec, în general pe aceeași linie melodică. ♦ Temă principală a rondoului, care se repetă după fiecare cuplet. 3. Fig. (Depr.) Cuvânt, frază, expresie care se repetă stereotip. [Pr. și: refrenuri] – Din fr. refrain. Vezi definitia »
EXÁMEN s. n. 1. mijloc de verificare și de apreciere a cunoștințelor, a aptitudinilor unui elev, student, candidat etc. 2. cercetare, examinare atentă a unui lucru; examinare. ♦ ~ medical = cercetarea stării sănătății unei persoane de către un medic. (< fr., lat. examen) Vezi definitia »
SERICIGÉN, -Ă adj. (Despre glande) Care produce mătase. [< fr. sericigène, cf. lat. sericum – mătase, gr. gennan – a produce]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z