Definita cuvantului cosmofotogrammetrie
COSMOFOTOGRAMMETRÍE s. f. Metodă a fotogrammetriei care măsoară și reprezintă grafic mari porțiuni din suprafața terestră sau din a celorlalte planete, întocmind hărți pe baza fotografiilor luate din sateliți artificiali. – Din fr. cosmophotogrammétrie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cosmofotogrammetrie
SUPERSTÍȚIE s. f. credință primitivă, bazată pe rămășițe ale animismului și magiei, în spirite bune sau rele, miracole, farmece și vrăji, în semne prevestitoare, numere fatidice etc. (< fr. superstition, lat. superstitio) Vezi definitia »
MICRORHIDÍE s. f. dezvoltare insuficientă a testiculelor, însoțită de sterilitate. (< fr. microrchidie) Vezi definitia »
CLONÍE s.f. (Rar) Clonus. [< fr. clonie]. Vezi definitia »
HEPATOLOGÍE s. f. Disciplină a medicinii interne care se ocupă cu studiul anatomiei, fiziologiei și patologiei ficatului. – Din fr. hépatologie. Vezi definitia »
ORGANOGRAFÍE s. f. 1. Parte a zoologiei și a botanicii care se ocupă cu descrierea organelor animalelor sau ale vegetalelor. 2. Descriere amănunțită a părților care alcătuiesc un instrument muzical și a felului de funcționare a acelui instrument. – Din fr. organographie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z