Definita cuvantului octogenar
OCTOGENÁR, -Ă, octogenari, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care a atins (sau a depășit) vârsta de optzeci de ani. – Din fr. octogénaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu octogenar
BRIOZOÁR, briozoare, s. n. (La pl.) Clasă de nevertebrate mici, marine sau de apă dulce, care trăiesc fixate pe fundul apei sau pe obiecte din apă, alcătuind colonii cu aspect de mușchi (Bryozoa); (și la sg.) animal din această clasă [Pr.: bri-o-zo-ar] – Din fr. bryozoaires. Vezi definitia »
CLASIÁR s.m. Soldat roman care făcea serviciul în flotă. [Pron. -si-ar. / < lat. classiarius, cf. classis – flotă]. Vezi definitia »
FURNICÁR2, furnicari, s. m. 1. (Ornit.) Albinărel. 2. Mamifer din America de Sud, cu capul lung și îngust, cu botul ascuțit, cu limba lungă și cleioasă, care se hrănește cu furnici (Myrmecophaga jubata).Furnică + suf. -ar. Vezi definitia »
MORTÁR s. n. amestec de var, ciment, nisip și apă, liant în zidărie. (< lat. mortarium) Vezi definitia »
CUBICULÁR s. m. 1. (ant.) sclav care îngrijea de camera de culcare. 2. demnitar roman care se ocupa de camera de culcare a împăraților. 3. (în Bizanț) funcționar de rang înalt. (< lat. cubicularius, fr. cubiculaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z