Definita cuvantului transfer
TRANSFÉR s.n. 1. Transferare. ♦ Transmitere a unui drept de proprietate sau a unor obligații de la o persoană la alta, respectând anumite formalități. 2. (Psih.) Mutare a încărcăturii, a sarcinii afective de la un obiect la altul. 3. (Tehn.) Trecere a energiei de la un generator la un receptor. ♦ Trecere a unui radical, ion, electron etc. de la o substanță chimică la alta. [Pl. -ruri, -re. / < fr. transfert].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu transfer
CAMERIÉR s. m. servitor ce îngrijea de camera de dormit și de îmbrăcămintea stăpânului; lacheu, valet. (< fr. camérier) Vezi definitia »
ziliér (-li-er) s. m., pl. ziliéri Vezi definitia »
BIEDERMEIER BI-DER-MÁ-IER/ adj. stil ~ = stil de mobilier caracterizat prin forme simple, suprafețe netede, lemn curbat, cu aspect general greoi. (cf. Biedermeier) Vezi definitia »
AUTODÚMPER, autodumpere, s. n. Autocamion cu cupă basculantă. [Pr.: a-u-] – Din engl. autodumper, germ. Auto-Dumper. Vezi definitia »
BECÉR, beceri, s. m. (Înv.) Boier de rang inferior, însărcinat cu supravegherea bucătăriei domnești; p. ext. bucătar domnesc. – Din beci + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z