Definita cuvantului tranșator
TRANȘATÓR s.m. Muncitor care execută lucrări de tranșare. ♦ Lucrător din echipa de preparare a peștelui de pe un vas de pescuit care are atribuția de a despica peștele vânat. [După fr. trancheur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tranșator
COLPORTÓR s. m. 1. negustor ambulant. 2. (fig.) răspânditor de știri (false), de zvonuri. (<fr. colporteur) Vezi definitia »
RAFINÓR s.m. Lucrător într-o rafinărie. // s.n. Mașină folosită la măcinarea semifabricatelor fibroase și a pastei de hârtie; rafinator. [< fr. raffineur]. Vezi definitia »
ZOOSPÓR, zoospori, s. m. (Bot.) Spor al unor alge și ciuperci prevăzut cu cili vibratili sau cu flageli, cu ajutorul cărora se mișcă în mediul fluid. – Din fr. zoospore. Vezi definitia »
IZBITÓR, -OÁRE, izbitori, -oare, adj. Care impresionează puternic; impresionant, frapant, uimitor. – Izbi + suf. -tor. Vezi definitia »
ELEVATÓR s.n. 1. Instalație pentru transportul materialelor pe verticală sau aproape pe verticală la o oarecare distanță; ascensor. 2. (Med.) Instrument pentru îndepărtarea din țesuturi a unor elemente dure. [Pl. -oare. / cf. fr. élévateur, germ. Elevator]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z