Definita cuvantului trop
TROP s.m. Termen generic pentru orice figură de stil, care constă în întrebuințarea unui cuvânt sau a unei expresii în sens figurat. // (Și în forma tropo-) Element prim și secund de compunere savantă cu semnificația „schimbare”, „care se schimbă”, „care se întoarce”, „cu o anumită direcție”, „cu o anumită caracteristică”, „care se răsucește”. [< fr. trope, lat. tropus, gr. tropos].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu trop
popopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopopoppopoppopopopopopopopopopopopopopopopopopopooppopopopopopopopopopopopopoopopopopopopopopopopopoopopopopopopopopoopooooonet Vezi definitia »
DEFECTOSCÓP, defectoscoape, s. n. Aparat folosit în defectoscopie, cu ajutorul căruia se examinează piesele metalice pentru a descoperi defectele din material. – Din fr. défectoscope. Vezi definitia »
FLUOROSCÓP s.n. Aparat folosit în fluoroscopie. ♦ Ecran fluorescent care transformă radiațiile invizibile în radiații vizibile. [Pron. flu-o-. / < fr. fluoroscope]. Vezi definitia »
FOSFOROSCÓP s. n. instrument pentru determinarea duratei de emisiune a luminii de către o substanță fosforescentă. (< fr. phosphoroscope) Vezi definitia »
-SCÓP Element secund de compunere savantă cu sensul „(persoană, aparat) care examinează”, „care observă, privește”. [< fr. -scope, it. -scopo, cf. gr. skopein – a privi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z