Definita cuvantului trucă
TRÚCĂ s.f. (Cinem.) Utilaj complex cuprinzând, în funcție de destinație, un aparat de filmare, unul sau mai multe aparate de proiecție, surse de lumină sau obiective auxiliare etc. [Cf. fr. truc, engl. truck].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu trucă
FITOCENÓZĂ s.f. Grupare naturală a tuturor plantelor care trăiesc într-un anumit mediu. [< fr. phytocénose, cf. gr. phyton – plantă, koinos – comun]. Vezi definitia »
CROMATOGENÉZĂ s. f. producere a unor substanțe colorante de către bacterii și fungi, ca rezultat al activității metabolice. (< fr. chromatogenèse) Vezi definitia »
LORDÓZĂ s. f. deformație a regiunii lombare a coloanei vertebrale, care se încovoaie înainte, în rahitism, în malformații, paralizii etc. (< fr. lordose) Vezi definitia »
PARAFÉRNĂ, paraferne, s. f. Avere care aparține soției căsătorite în regim dotal și asupra căreia soția își păstrează drepturile de administrare și de folosință. – Din ngr. paráferna. Vezi definitia »
GRECOÁICĂ, grecoaice, s. f. Femeie care face parte din populația de bază a Greciei sau este originară de acolo. – Grec + suf. -oaică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z