Definita cuvantului tutti
TÚTTI adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Cântat de toți executanții. // s.n. Ansamblu de instrumente ale unei orchestre. ♦ (În piesele de concert) Muzică executată de orchestră în timpul pauzei solistului. [< it. tutti].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tutti
șovrântí, șovrântésc, vb. IV refl. (reg.; despre oameni) a se foi, a se mișca fără rost (incomodând pe alții). Vezi definitia »
AUDIBERTI, Jacques (1899-1965), scriitor francez. Poeme lirice („Imperiul și trapa”), romane picarești („Mormintele închid rău”) și piese de teatru („Efectul Glapion”), în care, folosind mijloace suprarealiste, prezintă o lume a înfruntărilor dintre bine și rău. Vezi definitia »
RECONVERTÍ, reconvertesc, vb. IV. Tranz. A proceda la reconversiune. – Din fr. reconvertir. Vezi definitia »
OBȘTÍ, obștesc, vb. IV. Tranz. (Înv.) A vesti, a înștiința, a anunța tuturor. – Din sl. obĩštiti sau din obște. Vezi definitia »
împletí (împletésc, împletít), vb.1. A strînge părul în cozi. – 2. A lucra diferite obiecte din fire textile răsucite. – 3. A face împletituri. – 4. A tricota. – 5. A urzi, a plănui, a unelti. – Mr. mplătescu, mplătire, megl. amplités, ampletiri. Sl. plesti, pletǫ (Cihac, II, 263; DAR), cf. bg. pletá, sb. plesti, ceh. pletati, pol. pletać. Cf. și pleată.Der. împletitor, s. m. (care împletește; coșar, care împletește coșuri); împletitoare, s. f. (stativ pentru împletit rogojini); împletitură, s. f. (șnur, șiret împletit; grilaj; obiect tricotat); despleti, vb. (a desface părul, a desface o coadă sau o împletitură); împletici, vb. (a încolăci, a răsuci; a îmbina, a amesteca; refl., a se încurca, a se încîlci; refl., a bîigui, a mormăi; a se clătina), cu suf. -ci ca îngăimăci față de îngăima, sau prin încrucișare cu încolăci, cf. încolătăci, care, după Tiktin, indică dimpotrivă o încrucișare a lui încolăci, cu împletici (după Pușcariu, Dacor., III, 677 și DAR, de la un lat. *implectĭcāre, în loc de implectĕre, a cărui der. pare puțin probabilă); împleticeală, s. f. (acțiunea de a se împletici); împletecitură, s. f. (înv., încurcătură). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z