Definita cuvantului țigaret
ȚIGARÉT s.n. Tub mic de chihlimbar, de os etc. în care se introduce țigara spre a fi fumată. [< germ. Zigarette, cf. fr. cigarette].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu țigaret
prospoiét, -ă, adj. (reg.) 1. proeminent. 2. (despre haine, țesături) înfoliat. Vezi definitia »
GÉMET, gemete, s. n. V. geamăt. Vezi definitia »
MANTELÉT s.n. (Mil.) Adăpost ușor, făcut de obicei din lemn, folosit în apărarea sau la atacul locurilor întărite, al fortărețelor etc. [Var. manteletă s.f. / cf. fr. mantelet, it. mantelletto]. Vezi definitia »
BILÉT, bilete, s. n. 1. Scrisoare de câteva rânduri. 2. Bucată mică de hârtie sau de carton imprimat care dă dreptul la intrarea (și ocuparea unui loc) într-o sală de spectacol, într-o arenă sportivă etc. ◊ Bilet de bancă = hârtie de valoare emisă de o bancă, prin care acesta se obligă să plătească deținătorului, la prezentare, suma înscrisă pe hârtie. Bilet de ordin = hârtie prin care o persoană se obligă să plătească altei persoane o anumită sumă de bani la cererea acesteia din urmă; cambie. – Din fr. billet. Cf. it. biglietto. Vezi definitia »
BURÉT s. n. 1. fire groase și neregulate din deșeuri de mătase naturală. 2. țesătură de mătase cu firul gros, neregulat și poros. (< fr. bourrette) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z