Definita cuvantului uralian
URALIÁN s.n. (Geol.) Ultimul etaj al carboniferului de facies marin, corespunzător stefanianului. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -li-an. / cf. Ural – șir muntos din fosta U.R.S.S.].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu uralian
CIAN- v. ciano-. Vezi definitia »
BIPLÁN, biplane, s. n. Avion cu două aripi de același tip, așezate paralel una deasupra celeilalte. – Din fr. biplan. Vezi definitia »
substanțe toxice conținute de produsele cosmetice, conservanți; Vezi definitia »
AERIÁN, -Ă, aerieni, -e, adj. Care se află în aer. ◊ Fir aerian = conductor suspendat care servește la transmiterea energiei electromagnetice spre vehicule de tracțiune electrică; fir de cale. Gaz aerian = gaz combustibil întrebuințat la iluminat și încălzit, obținut prin distilarea huilei; gaz de iluminat. ♦ Care se întâmplă, se produce în aer. 2. Fig. Transparent, diafan, gingaș, vaporos. [Pr.: -ri-an] – Fr. aérien. Vezi definitia »
PĂDUREÁN, -Ă, pădureni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de pădure, privitor la pădure; de la pădure, care trăiește sau se găsește în pădure. 2. S. m. și f. Persoană care trăiește într-o regiune de pădure sau de munte ori este originară de acolo. – Pădure + suf. -ean. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z