Definita cuvantului ureterită
URETERÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a ureterelor. [< fr. urétérite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ureterită
CONTRAESCÁRPĂ s.f. Taluzul dinspre inamic al șanțului-obstacol din lucrările de fortificație. [Cf. fr. contrescarpe, it. contrascarpa]. Vezi definitia »
GRIZÉTĂ s.f. (Franțuzism) Tânără lucrătoare sau vânzătoare cochetă, ușuratică. [< fr. grisette]. Vezi definitia »
URGÉNȚĂ s. f. grabă în a rezolva ceva care nu suferă amânare; însușirea a ceea ce este urgent. ♦ de ~ = imediat, fără întârziere; stare de ~ = situație care impune aplicarea de către stat a unui sistem de măsuri cu caracter politic, militar, economic și social care să-i permită intrarea în război într-un timp foarte scurt. (< fr. urgence) Vezi definitia »
BÉRMĂ s. f. întăritură pentru consolidarea unui taluz, făcută din pământul rezultat prin săparea șanțului. (< fr. berme, germ. Berme) Vezi definitia »
pomușoáră, pomușoáre, s.f. (reg.) 1. strugurel, strugure mic. 2. coacăz, coacăză. 3. agriș, agrișă. 4. coacăz sălbatic cu fructe roșii și acre; păltior. 5. plantă americană cu flori roșcate sau galbene, cu fructe în ciorchini, cultivată și la noi ca plantă ornamentală. 6. plantă cu tulpina agățătoare, cu flori violete, cu fructe în formă de boabe roșii, folosită în medicină; lăsnicior. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z