Definita cuvantului veneni
VENENI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „veninos”. [Var. veneno-. / < fr. vénéni-, it. veneni-, cf. lat. venenum – otravă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu veneni
CATARINIÉNI s. m. pl. grup de maimuțe superioare cu septul nazal mult îngustat, nările apropiate și coada scurtă, neprehensilă. (< fr. catarhiniens) Vezi definitia »
Neutrini sunt produși pe Pământ prin elemente radioactive, reactoare nucleare și experiențe în acceleratori de particule. Pe Pământ, suntem supuși permanent unei avalanșe de mici particule, care ajung din cosmos pe Pământ. Prin coliziunea particulelor acestei radiații cosmice (protoni și particule alfa) cu nucleele de oxigen și azot din atmosferă, se produc în mod curent neutrini. În Soare, ei apar prin procesul de fuziune nucleară și în mare număr, în exploziile supernovelor. Ei ne pot transmite informații despre aceste evenimente. Aproximativ 300 neutrini/m cub există încă din timpul Big Bang – ului și se numesc neutrini primordiali. (din Misterele Terrei) Vezi definitia »
DEZMOȘTENÍ, dezmoștenesc, vb. IV. Tranz. A lipsi pe cineva de dreptul de moștenire, a înlătura pe cineva de la o moștenire. ♦ Fig. A priva pe cineva de un drept al său; a frustra. – Dez- + moșteni (după fr. déshériter). Vezi definitia »
BALCANI sau STARA PLATINA, lanț muntos în Bulgaria, între Timok (la V) și Marea Neagră (la E). Lungime: 555 km. lățime: 20-50 km. Geologic și geografic, B. se împart transversal în trei sectoare distincte: B. Vestici, alcătuiți din roci cristaline și eruptive vechi, calcare mezozoice și fliș; culmi cu versanți abrupți; trecători înalte; alt. max.: 2.168 m (vf. Midjar); B. Centrali, formați din șisturi cristaline și granite; trecători puține și înalte (Šipka, 1.330); alt. max.: 2.376 m. (vf. Botev); B. Estici, cu alt. între 300 m (în E) și 1.000 m (în V), care împreună cu Sredna Gora (M-ții Antibalcani), la S închid depr. tectonice Sofia și Tundja superioară. Turism montan. Parcuri naționale. Vezi definitia »
uni-Pref. care indică ideea de singularitate. Fr. uni-. Nu este productiv în rom. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z