Definita cuvantului vitriolaj
VITRIOLÁJ s.n. Vitriolare. ♦ Tratare a țesăturilor cu acid sulfuric, pentru înlăturarea impurităților. [Pron. -tri-o-. / < fr. vitriolage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vitriolaj
TACHELÁJ s.n. 1. (Mar.) Ansamblul manevrelor unei nave. 2. (Tehn.) Ansamblul operațiilor de manevrare și de deplasare a obiectelor grele cu ajutorul unor dispozitive manuale simple. [< germ. Takelage]. Vezi definitia »
TUBÁJ, tubaje, s. n. (Med.) Metodă de examen clinic care constă în introducerea unui tub de cauciuc sau metalic în stomac sau în duoden pentru extragerea și analiza sucurilor respective. ◊ Tubaj laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. – Din fr. tubage. Vezi definitia »
TELEREPORTÁJ s.n. Reportaj transmis (de la fața locului) la televiziune; (p. ext.) reportaj transmis de la distanță (prin telefon, telegraf etc.). [Cf. fr. télé-reportage]. Vezi definitia »
BOSÁJ s. n. 1. proeminență pe suprafața unei piese, servind ca reazem pentru o altă piesă. 2. suprafață brută sau prelucrată a pietrelor unei zidării. (< fr. bossage) Vezi definitia »
LINȘÁJ s. n. ucidere a cuiva fără judecată de către o mulțime incitată; linșare. (< fr. lynchage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z