Definita cuvantului volterianism
VOLTERIANÍSM s.n. Filozofia lui Voltaire, care afirmă, pe linia raționalismului, ireligiozitatea epicuriană și antiascetică, criticând totodată fanatismul, prejudecățile, intoleranța și abuzurile de orice fel. [Pron. -ri-a-, scris și voltairianism. / < fr. voltairianisme, cf. Voltaire – scriitor și filozof francez].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu volterianism
DEFETÍSM s. n. 1. Opinia, părerea, atitudinea celui ce nu are încredere în reușita unei acțiuni; lipsă de încredere. 2. Infracțiune care constă în lansarea, răspândirea sau publicarea, în timp de război, de zvonuri sau informații false, exagerate sau tendențioase, relative la situația economică, politică și socială a țării. – Din fr. défaitisme. Vezi definitia »
CARICATURÍSM s. n. mod caricatural de prezentare a unei persoane, situații etc. (< caricatură + -ism) Vezi definitia »
AZEOTROPÍSM s.n. Proprietate a unui amestec de substanțe lichide de a nu păstra proprietățile individuale ale corpurilor care intră în compoziția sa; azeotropie. [< fr. azéotropisme]. Vezi definitia »
Marxísm s.n. Doctrină filozofică, socială și economică întemeiată de K. Marx și F. Engels; teoria și practica comunismului științific.- Din fr. marxisme, rus. marksizm. Vezi definitia »
ADENOIDÍSM s.n. (Med.) Ansamblu de tulburări în dezvoltarea fizică și psihică a copilului, cauzate de infecția cronică a vegetațiilor adenoide. [< fr. adénoïdisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z