Definita cuvantului glucoproteină
glucoproteínă s.f. Proteină complexă rezultând din combinarea unei proteine cu o glucidă. (< fr. glucoprotéine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu glucoproteină
CULMINĂRÍȚĂ s. f. (Reg.) Pânză lungă și lată țesută în diferite culori, cu care se împodobesc pereții caselor țărănești pe lângă tavan. – Et. nec. Cf. culme. Vezi definitia »
PRÉSĂ, prese, s. f. I. Dispozitiv, unealtă, mașină cu care se execută operația de presare a unui material, obiect. ♦ Spec. Mașină tipografică simplă care tipărește prin presarea hârtiei pe un zaț acoperit de cerneală. II. Totalitatea publicațiilor cotidiene și periodice (ziare, reviste etc.) folosite ca mijloace de informare, de educare etc. a publicului. ♦ Activitatea sau profesiunea de gazetar, de publicist; gazetărie, publicistică. ♦ (Concr.) Gazetari, ziariști. ♦ Expr. A avea presă bună (sau proastă) = a se bucura de o apreciere bună (sau rea), a avea o reputație bună (sau proastă). – Din fr. presse. Vezi definitia »
FIRMULÍȚĂ, firmulițe, s. f. Diminutiv al lui firmă.Firmă + suf. -uliță. Vezi definitia »
MELANÍNĂ s. f. pigment negru sau brun-închis, la suprafața pielii sub influența razelor solare. (< fr. mélanine) Vezi definitia »
ALBUMÍNĂ s.f. Substanță organică din grupul proteinelor, care intră în constituția celulei animale și vegetale. // (În forma albumin-, albumino-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) albumină”. [< fr. albumine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z