Definita cuvantului windkanter
WÍNDKANTER s.n. (Geol.) Bloc de piatră din regiunile aride modelat de vânt, care prezintă mai multe muchii și fețe; bloc cu fațete. [< germ. Windkanter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu windkanter
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale; (despre artiști) care înfățișează animale în operele lor. [Pr.: -li-er] – Din fr. animalier. Vezi definitia »
LIFTIÉR, -Ă, liftieri, -e, s. m. și f. Conducător de lift, persoană care manevrează (și întreține) liftul. [Pr.: -ti-er] – Din fr. liftier. Vezi definitia »
GHIONDÉR, ghiondere, s. n. Prăjină care servește pentru a pune în mișcare o ambarcație mică, împingând cu ea în fundul apelor puțin adânci, sau cu care se mână peștele spre plasă, cu care se construiesc gardurile pentru prinderea peștelui etc. – Din tc. gönder. Vezi definitia »
MILIAMPÉR, miliamperi, s. m. Unitate de măsură a intensității curentului electric, egală cu a mia parte dintr-un amper. [Pr.:-li-am-] – Din fr. milliampère. Vezi definitia »
CÚTER, cutere, s. n. 1. Ambarcație mică, construită din lemn, acționată mecanic sau cu pânze, cu un singur catarg și cu bompres, având formă alungită pentru a se deplasa rapid (folosită la sport sau pentru pescuit). 2. Mașină de tocat utilizată la fabricarea mezelurilor. – Din engl., fr. cutter. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z