Definita cuvantului zostera
ZOSTÉRA s.f. Plantă monocotiledonată care formează adevărate prerii submarine; iarbă-de-mare. [< fr. zostère, cf. gr. zoster – centură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zostera
MADÉRA s.n. Varietate de vin dulce produs la Madera. [Cf. Madera – insulă portugheză în Atlantic]. Vezi definitia »
figura de stil care reuneste doua cuvinte in aparenta contradictorii.Ex – o tacere elocventa.Sursa – Le petit Larousse ,Ed.Larousse 1993,p.732 Vezi definitia »
acciaccatura, cuv.it. acciaccatura, strivire, – notă de ornament specială întrebuințată în secolul 17 și 18 în muzica instrumentelor cu claviatură și care constă într-o foarte scurtă secundă inferioară ce sună împreună cu tonul principal; în cazul arpegiului, acciaccatura este un fel de apogiatură și este notată în locul notei (secundei superioare) care lipsește. (Dicționar de termeni muzicali, coordonator Zeno Vancea, Editura științifică și enciclopedică; București, 1984, pag.14). Vezi definitia »
ÎNCORPORÁ vb. tr. 1. a absorbi, a îngloba, a cuprinde în sine. ◊ a anexa (un teritoriu). 2. a încadra într-o unitate pentru efectuarea stagiului militar. (< fr. incorporer, lat. incorporare) Vezi definitia »
AVENTURÁ vb. refl. a se expune unor riscuri mari, a se hazarda, a risca. (< fr. sáventurer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z