Definita cuvantului ștempel
ȘTÉMPEL, ștempele, s. n. 1. (Tipogr.) Vârf de oțel gravat cu care turnătorul de litere bate matrița în aramă. 2. (Reg.) Pecete, ștampilă. – Din germ. Stempel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ștempel
MICȘORÉL, -EÁ, -ÍCĂ, micșorei, -ele adj. (Pop.) Diminutiv al lui micșor.Micșor + suf. -el. Vezi definitia »
REBÉL, -Ă adj., s.m. și f. Participant la o rebeliune; (cel) care ațâță la revoltă. ♦ Nesupus, recalcitrant. // adj. 1. (Fig.; despre o boală) Care nu cedează în urma unui tratament medical; care se vindecă greu. 2. (Despre păr) Care nu stă pieptănat. [< fr. rebelle]. Vezi definitia »
CROMÉL s. n. Aliaj de nichel (60-80 la sută), crom (16 la sută), fier (2 la sută) și mangan (1 la sută), rezistent, maleabil și ductil cu rezistivitate electrică și refractaritate mari, folosit pentru confecționarea rezistențelor electrice și a termocuplurilor (în asociere cu alumel). Vezi definitia »
PARALÉL, -Ă adj. 1. (Mat.; despre drepte, planuri) Care se află la o distanță constantă unul de altul și care nu se pot întîlni oricât ar fi prelungite. 2. Care se produce concomitent și se desfășoară în mod similar cu altceva. // s.n. Dispozitiv pentru trasarea unor linii paralele. [< fr. parallèle, lat., gr. parallelos < para – alături, allelon – unul cu altul]. Vezi definitia »
iobăgél, iobăgéi, s.m. (înv.) iobag. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z