Definita cuvantului zaharifer
ZAHARIFÉR, -Ă adj. Care produce, care conține zahăr. [< fr. saccharifère].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zaharifer
SCRÉPER s.n. 1. Mașină rutieră remorcată de un tractor pe șenile, folosită pentru săpat și transportat pământul. 2. (Mine) Dispozitiv de transport, alcătuit dintr-o cutie de oțel fără fund cu o lamă cu gheare la partea inferioară, trasă printr-un cablu fără sfârșit peste o grămadă de material. [Cf. rus. skreper, engl. scraper]. Vezi definitia »
PANIÉR, paniere, s. n. Jupon cu balene care servește pentru a ține fusta înfoiată pe șolduri; p. ext. rochie cu un astfel de jupon. [Pr.: -ni-er] – Din fr. panier. Vezi definitia »
ȘANTIÉR, șantiere. s. n. Loc pe care se construiește (sau se repară) o clădire, un obiectiv industrial, un pod, un baraj, o șosea etc., împreună cu materialele și instalațiile necesare desfășurării acestei activități. ◊ Șantier naval = întreprindere industrială specializată în construirea și repararea navelor, situată pe malul unei ape navigabile. ♦ P. anal. Proces în plină desfășurare de creare a unei opere literare, artistice sau științifice. [Pr.: -ti-er] – Din fr. chantier. Vezi definitia »
BULICHÉR, bulichere, s. n. (Reg.) Cuțit mare și lung; cuțit stricat, care nu taie. – Cf. magh. bugyli „briceag”. Vezi definitia »
JÓDLER s.n. invar. Cântec popular al locuitorilor din Alpi, în special al tirolezilor. [Pron. iodler. / < germ., fr., engl. jodler < germ. jodeln – a cânta jodel]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z