Definita cuvantului xilofon
XILOFÓN s.n. Instrument muzical de percuție format din lamele de lemn, diferite ca dimensiuni și esență, care se lovesc cu două baghete de lemn. [< fr., engl. xylophone, cf. gr. xylon – lemn, phone – sunet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu xilofon
MEGACOLÓN s. n. Dilatare pronunțată a intestinului gros, dobândită sau congenitală. – Din fr. mégacôlon. Vezi definitia »
LEPTÓN s.m. 1. (În Grecia antică) Unitate monetară foarte mică. 2. Denumire generică pentru particulele atomice elementare cu masa de repaus mai mică decât cea a unui nucleon. (cf. engl., fr. lepton, gr. leptón) Vezi definitia »
talon, taloane s. n. (înv.) abonamentul unui client de bordel. Vezi definitia »
DIAFÓN s.n. (Mar.) Aparat pentru producerea semnalelor acustice de ceață cu ajutorul aerului comprimat. [< engl., fr. diaphon]. Vezi definitia »
GALIÓN1 s.n. 1. Navă spaniolă cu vele, care transporta în Spania, la sfârșitul evului mediu, produsele minelor de aur și de argint din America (Mexic și Peru). 2. Prelungire a etravei navelor cu pânze, care susține bompresul. ♦ Ornamentație care se montează uneori la prora navelor cu pânze. [Pron. -li-on. / < fr. galion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z