Definita cuvantului vulgata
VULGÁTA s.f. Versiunea latină a Bibliei, adoptată la conciliul din Trent și folosită și azi în biserica romano-catolică; carte care conține această versiune. [< lat. (versio) Vulgata, fr. Vulgate].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vulgata
Dreapta în geometria euclidiană (clasele I-XII) este o noțiune fundamentală, adica o noțiune care nu are definiție. Ea este caracterizată prin câteva proprietăți introduse prin axiome. În geometria euclidiană ea este reprezentată material printr-o linie dreaptă. În alte geometrii, este interesant de știut că dreapta nu este reprezentata printr-o linie dreaptă. De exemplu, în geometria riemanniană, planul este o sferă din geometria euclidiana, iar dreapta este un cerc ecuatorial al acestei sfere. ...?????? Vezi definitia »
DEBITÁ2 vb. tr. a înscrie o sumă în debitul2 (2) unui cont. (< fr. débiter) Vezi definitia »
SCURTCIRCUITÁ vb. I. tr. A pune în scurtcircuit o porțiune dintr-un circuit electric. [< scurtcircuit]. Vezi definitia »
REÎMPROSPĂTÁ, reîmprospătéz, vb. I. Tranz. A împrospăta din nou; fig. a reaminti cuiva ceva, a readuce în memorie. – Re1- + împrospăta. Vezi definitia »
PRESCURTÁ, prescurtez, vb. I. Tranz. A reduce dimensiunile unui text; a scurta un cuvânt, un titlu etc., a abrevia. – Pre2 + scurt. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z