Definita cuvantului voltamper
VOLTAMPÉR s.m. Unitate de măsură a puterii electromagnetice aparente a unui curent alternativ, egală cu puterea dezvoltată de un curent de un amper sub tensiunea alternativă de un volt. [< fr. voltampère].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu voltamper
BANCHÉR, bancheri, s. m. 1. Capitalist care, prin intermediul băncii2, (1), dă bani cu împrumut sau finanțează în schimbul unei dobânzi sau al unei părți din profit pe capitaliștii sau instituțiile lor din industrie, comerț, agricultură etc.; proprietar sau mare acționar al unei bănci2. 2. (La unele jocuri de cărți) Persoană care conduce jocul și dispune de o sumă suficientă de bani spre a acoperi mizele celorlalți jucători. – Din fr. banquier, it. banchiere. Vezi definitia »
TRANZITÉR s. m. impiegat, agent care se ocupă de tranzitul mărfurilor. (< fr. transitaire) Vezi definitia »
STÓCHER s. n. instalație pentru alimentarea mecanizată cu cărbuni a focarelor de locomotivă. (< engl. stoker, germ. Stoker) Vezi definitia »
FRÁIER, -Ă, fraieri, -e, s. m. și f., adj. (Om) prost, care nu știe să se descurce, să profite (într-o anumită împrejurare). [Pr.: fra-ier] – Din germ. Freier „pretendent (la mâna cuiva)”. Vezi definitia »
TĂMÂIÉR, tămâiere, s. n. Tămâierniță. – Tămâie + suf. -er. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z