Definita cuvantului voala
VOALÁ vb. I. 1. tr. A acoperi cu un voal; a ascunde, a umbri, a masca; (fig.) a înșela aparențele. ◊ refl. (Despre voce) A-și pierde sonoritatea și limpezimea; a se estompa. 2. (refl.) (Despre un material fotografic) A se înnegri ușor, a se strica datorită venirii în contact cu lumina, unei greșeli de fabricație sau folosirii unui revelator de calitate inferioară. [Pron. vo-a-la. / cf. fr. voiler].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu voala
boala poate afecta unul sau ambele testicule. Orhita urliana este o complicatie a parotiditei epidemice, produsa de localizarea virusului la nivelul testiculelor; in majoritatea cazurilor este bilaterala si se insoteste de sterilitate. Tratamentul orhiepidimitei consta in ingrijire locala si administrare de antibiotice si analgezice; orhita urliana raspunde la tratamentul cu corticosteroizi. Vezi definitia »
COAGULÁ vb. tr., refl. (despre soluții coloidale) a (se) transforma în gel; a se închega. (< fr. coaguler, lat. coagulare) Vezi definitia »
BOSUMFLÁ, bosúmflu, vb. I. Refl. (Fam.) A-și manifesta supărarea încruntându-se și strângând buzele; a se îmbufna. – Et. nec. Vezi definitia »
ÎNMATRICULÁ vb. I. tr. A înscrie într-o matriculă. [Cf. fr. immatriculer]. Vezi definitia »
malá (malále), s. f. – Netezitoare, mistrie, răzuitoare de zidar. Tc. mala (Tiktin). – Der. mălălui, vb. (a netezi tencuiala). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z