Definita cuvantului viol
VIOL s.n. Siluire a unei femei; violare. [Pron. vi-ol. / < fr. viol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu viol
MONOPÓL, monopoluri, s. n. 1. Drept exclusiv al cuiva, de obicei al statului, de a dispune de ceva, de a efectua ceva; dominație într-un domeniu, într-una sau mai multe ramuri economice. ♦ (Pop.) Rachiu fabricat de o întreprindere care deține un monopol (1). 2. Privilegiu exclusiv, de drept și de fapt, pe care îl posedă un individ, o întreprindere sau un organism public de a fabrica, de a vinde sau de a exploata anumite bunuri sau servicii. ♦ Întreprindere mare sau uniune de întreprinderi care concentrează în mâna lor producția și desfacerea unor produse importante, cu scopul stabilirii unor prețuri mari și al obținerii unor profituri ridicate. 3. Fig. Drept exclusiv pe care și-l arogă cineva. – Din germ. Monopol, fr. monopole. Vezi definitia »
TERPINÓL s. n. compus chimic, lichid uleios, cu miros de zambile, din terpin, folosit în parfumerie. (< fr. terpinol) Vezi definitia »
ARBORÍCOL, -Ă, arboricoli, -e, adj. (Despre insecte, animale) Care trăiește pe arbori sau printre arbori. – Din fr. arboricole. Vezi definitia »
orácol (orácole), s. n. – Prezicere, profeție. It. oracolo. Vezi definitia »
ERGOSTERÓL s. m. sterol din țesuturile animale și vegetale care, prin iradiere cu radiații ultraviolete, se transformă în vitamina D2. (< fr. ergostérol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z