Definita cuvantului videofon
VIDEOFÓN s.n. Videotelefon. [< fr. vidéophone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu videofon
TRIGÓN, trigoane, s. n. 1. Prăjitură în formă de triunghi, preparată din foi de plăcintă umplute cu nuci și muiate în sirop; prăjitură în formă de triunghi preparată din aluat franțuzesc umplut cu cremă de vanilie. 2. (În sintagma) Trigon cerebral = lamă de materie nervoasă care (împreună cu corpul calos) face legătura între emisferele cerebrale. – Din fr. trigone. Vezi definitia »
MAMÓN s. m. (În superstiții) Nume dat diavolului, considerat că ispitește pe oameni prin bani; fig. lăcomie de bani. – Slav. (v. sl. mamona < gr.) Vezi definitia »
PERÓN, peroane, s. n. 1. Platformă (acoperită sau descoperită) amenajată într-o stație de cale ferată, de-a lungul liniilor, pentru a ușura urcarea și coborârea călătorilor. 2. Platformă situată în fața intrării principale a unei clădiri. – Din fr. perron. Vezi definitia »
PLAFÓN s. n. 1. tavan. 2. cifră-limită, care nu poate fi depășită (în operații financiare, de planificare etc.). 3. nivel de altitudine. ◊ înălțime maximă pe care o poate atinge un avion. ◊ altitudine (partea inferioară) la care se găsește un strat de nori. (< fr. plafond) Vezi definitia »
catralión (fam.) (ca-tra-li-on) s. n., pl. catralioáne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z