Definita cuvantului bam
BAM s. n. Metodă de prognoză în activitatea de afaceri, în tranzacțiile de bursă. (< engl. bam)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bam
HIPOPOTÁM s.m. Mamifer pahiderm mare și greoi, cu picioarele scurte, care trăiește în fluviile și lacurile Africii ecuatoriale. [< fr. hippopotame, cf. lat. hippopotamus, gr. hippopotamos < hippos – cal, potamos – râu, fluviu]. Vezi definitia »
Am gasit in cursul de „Jurnalism Tematic” al Lectorului Universitar Andrei Paunescu, Facultatea de Filosofie si Jurnalism, Universitatea Spiru Haret: Ligamentele sunt acele alaturari de cuvinte care duc la crearea involuntara (în scris sau în vorbire) a unor cuvinte urâte, caraghioase, vulgare sau inadecvate contextului, mai mult sau mai putin grave. Cacofonia este o parte din categoria ligamentelor. (Exemple: Îi dadui o bucata de pâine alBA LOStritei. Cel mai frumos miros e de iarBA SI NAtura laolalta. Gândirea nu e taBU CI e permisa. Alaturi, CANDID OZAna curgea. Pârâul seCA CAND veni primavara.) Vezi definitia »
lingam=simbol vedic al fecundității ținând de un anumit cult falic din India.Lingamul in ipostaza de de falus nu reprezintă decit simbolul potențialului creator al zeului Shiva. Sursa: Dicționar de mitologie de Victor Kernbach ed. Albatros din 1983 Vezi definitia »
KILOGRÁM, kilograme, s. n. 1. Unitate de măsură pentru masă în sistemul metric; (sens curent) unitate de măsură pentru greutate, egală cu o mie de grame; kil. ◊ (Fiz.) Kilogram-forță = unitate de măsură a forței, a cărei valoare este egală cu greutatea prototipului internațional de masă, măsurată în vid, la accelerația gravitațională normală. ◊ Etalon metalic egal cu un kilogram (1). 2. (Impr.) Litru. [Scris și: chilogram.Abr.: kg] – Din fr. kilogramme. Vezi definitia »
BENTHAM [béntəm], Jeremy (1748-1832), filozof și jurist englez. Discipol al lui Th. Hobbes și Cl. A. Helvétius. Teoretician al liberalismului. A sesizat influența economicului asupra juridicului și a promovat o morală utilitaristă bazată pe „interesul personal”, ale cărei principii le-a aplicat și în legislație („Introducere în principiile moralei și legislației”, „Scrieri economice”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z