Definita cuvantului știrbi
ȘTIRBÍ, știrbesc, vb. IV. 1. Intranz. A-și pierde dinții, a deveni știrb. 2. Refl. (Despre vase de gospodărie și alte obiecte) A pierde o părticică din margine; a se ciobi; (despre instrumente de tăiat) a avea lipsă o părticică (sau mai multe) din muchia tăișului; a se toci; p. ext. a se ciunti. ◊ Tranz. Am știrbit o farfurie. 3. Tranz. Fig. A diminua valoarea, prestigiul cuiva; a nesocoti, a încălca (o lege, un drept etc.); a aduce prejudicii cuiva. – Din știrb.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu știrbi
pohibí, pohibésc, vb. IV (reg.) 1. a pretexta. 2. a face farmece, a descânta; a prezice, a prevesti. Vezi definitia »
ROBÍ, robesc, vb. IV. 1. Tranz. A lua cuiva libertatea; a ține în captivitate, a aduce în stare de rob. 2. Intranz. A trăi în robie, a fi rob. ◊ A munci din greu. 3. Tranz. A menține o persoană sau o colectivitate în relații de subjugare politică, economică și socială, a aservi o țară, un popor etc.; a exploata. 4. Tranz. Fig. A înlănțui, a încleșta, a subjuga pe cineva (prin farmecul pe care îl execită). ◊ Refl. A fi robul unei pasiuni, a fi dominat de cineva sau de ceva. – Din rob. Vezi definitia »
dezvolbí, dezvolbésc, vb. IV (înv.) a desfășura, a desface. Vezi definitia »
DÉRBI s. n. 1. cursă de trap sau de galop care are loc o dată pe an. 2. întrecere sportivă de mare importanță, ai cărei participanți sunt de valori foarte apropiate. (< engl., fr. derby) Vezi definitia »
absorbí (absórb, absorbít) vb.1. A suge, a înghiți, a se îmbiba. – 2. A preocupa. < Fr. absorber, cf. sorbi.Der. absorbant, adj.; absorbitor, adj.; absorpțiune, s. f., din fr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z