Definita cuvantului vertex
VÉRTEX s. n. 1. (Anat.) Sinciput. 2. (Mar.) Punctul ortodromei cu latitudinea cea mai ridicată. 3. (Met.) Punctul cel mai vestic atins de traiectoria unui ciclon. – Din fr., lat. vertex.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vertex
VERTEX, vertecsi, s.m. 1. In fizica nucleara si a particulelor elementare, acesta reprezinta punctul in care doua sau mai multe tipuri de particule accelerate, ce provin din surse diferite, se ciocnesc. 2. Spatiul in care doua sau mai multe tipuri de radiatii interactioneaza. Vezi definitia »
TRÍPLEX s.n. 1. Ansamblu transparent compus din două foi de sticlă având la mijloc o foaie de acetat de celuloză. 2. Carton format din trei straturi de materiale fibroase. [< fr. triplex]. Vezi definitia »
TÉLEX s.n. Sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator. ♦ Serviciu care asigură o astfel de transmitere. [< fr. télex]. Vezi definitia »
vórtex s. n. 1. Structură anatomică (mușchi, peri) dispusă în vârtej. 2. Vârtej cu antrenare de aer, care apare la aspirația apei dintr-un bazin. (‹ fr., lat. vortex). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z