Definita cuvantului bea
BEA, beau, vb. II. 1. Tranz. (Adesea fig.) A înghiți un lichid. ◊ Expr. A bea paharul până-n fund = a îndura un necaz, o durere până la capăt. 2. Intranz. Spec. A consuma băuturi alcoolice. ◊ Expr. (Fam.) A bea în sănătatea (sau în cinstea, pentru succesul) cuiva = a sărbători pe cineva, consumând băuturi alcoolice în cinstea (și pe socoteala) lui. 3. Tranz. A cheltui, a risipi bani, avere etc. pe băutură. ◊ Expr. A-și bea și cămașa = a cheltui totul pe băutură. A-și bea (și) mințile= a bea până la inconștiență sau până la nebunie. 4. Tranz. (Pop.; în expr.) A bea tutun = a fuma. – Lat. bibere.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bea
TAPANGEÁ, tapangele, s. f. (Înv.) Lovitură dată cu palma; palmă, calcavură. – Din tc. tabanca „pistol”. Vezi definitia »
Eliminarea excesivă a unor constituentĩ esentĩali ai organismului (apă, electrolitĩ) Vezi definitia »
jagardea, jagardele s. f. 1. om murdar și neîngrijit, care inspiră silă celor din jur. 2. femeie de moravuri ușoare; femeie de un comportament scandalos. 3. (peior.) țigan. Vezi definitia »
adaugarea unei unitati la valoarea initiala – termen uzual in informatica. Exemplu incrementarea unei variabile inseamna a adauga 1 la valoarea sa. Vezi definitia »
suveicheá s.f. (reg.) suveică mică; suveicuță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z