Definita cuvantului abbevilian
ABBEVILIÁN s.n. Subetaj mijlociu al paleoliticului inferior; chelean. [Pron. -li-an. / < fr. abbevillien, cf. Abbeville – localitate în Franța].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu abbevilian
ANDORRÁN, -Ă, andorráni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Andorrei (țară sau capitala ei, Andorra la Vella) sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Andorrei sau populației sale, privitor la Andorra sau la populația sa. (cf. fr. andorran) Vezi definitia »
ALDAN 1. Rîu în Iakuția (Federația Rusă); 2.273 km. Izv. din M-ții Stanovoi și se varsă în Lena la Batamaj. Afl. pr.: Amga, Maia. Navigabil pe 1.753 km. 2. Podiș în Siberia Orientală (C.S.I.) Între M-ții Stavoi și rîul cu același nume, alcătuit din roci cristaline cu intruziuni de granite și sienite. Alt. med.: 1.300-1.600 m. Zăcăminte carbonifere, de min. de fier, aur și mică. Expl. forestiere. Vezi definitia »
MICIMÁN, micimani, s. m. (Ieșit din uz) Grad de subofițer în marină; persoană care avea acest grad. – Din rus. miciman. Vezi definitia »
OȘTEÁN, oșteni, s. m. (Înv. și pop.) Soldat, militar, ostaș. – Oaste + suf. -ean. Vezi definitia »
condrán, condráne, s.n. (reg.) larva gândacului de mai. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z