Definita cuvantului clarvăzător
CLARVĂZĂTÓR, -OÁRE, clarvăzători, -oare, adj. (Despre oameni) Care vede desfășurarea în viitor a unei situații mai clar, mai limpede decât alții; (despre acțiuni) care dovedește perspicacitate, clarviziune. – Clar + văzător (după fr. clairvoyant).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clarvăzător
DESTRĂMĂTÓR adj. m. v. LUP (4). (Text.; în sintagmele) Lup amestecător = mașină de destrămat și de amestecat materia primă, care formează amestecul de fibre în filaturile de lână și de vigonia. Lup bătător = mașină de lucru folosită în filaturile de bumbac, care execută destrămarea și curățarea de impurități a bumbacului desfoiat în prealabil. Lup destrămător = mașină de lucru folosită în filaturile de lână și de vigonia pentru destrămarea firelor și a țesăturilor, în vederea recuperării fibrelor și a reintroducerii lor în amestec. – [DEX '98] Vezi definitia »
BAZIDIOSPÓR s.m. (Bot.) Spor al bazidiomicetelor, produs de bazidii. [Pron. -di-o-. / < fr. basidiospore]. Vezi definitia »
SEGMENTATÓR, segmentatoare, s. n. (Fon.) Aparat electronic folosit pentru segmentare. – Segmenta + suf. -tor. Vezi definitia »
EXPIRATÓR, -OÁRE adj. care servește la expirat. ♦ (fon.) accent ~ = accent bazat pe intensificarea expirării la pronunțarea silabei accentuate. (< fr. expirateur) Vezi definitia »
PRIGÓR, prigori, s. m. Prigorie. – Din prigori. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z