Definita cuvantului colorafie
COLORAFÍE s. f. sutură a colonului3. (<fr. colorhaphie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu colorafie
HOMEOSTAZÍE, homeostazii, s. f. (Biol.) Proprietate a organismului de a menține, în limite foarte apropiate, constantele3 mediului intern; homeostază. [Pr.: -me-o-] – Din fr. homéostasie. Vezi definitia »
OPERÁȚIE, operații, s. f. 1. Activitate efectuată de unul sau de mai mulți oameni cu o anumită calificare în vederea atingerii unui anumit scop; acțiune efectuată de un aparat, de o mașină etc. în cadrul unei munci specifice; p. gener. acțiune, lucrare. 2. Acțiune terapeutică chirurgicală, efectuată asupra unui organ sau a unui țesut bolnav; intervenție chirurgicală. 3. Acțiune militară de mare amploare, în vederea realizării unui plan strategic sau a sarcinilor subordonate acestuia. 4. Efectuare a unei tranzacții financiare sau comerciale; înscriere într-un registru a unei tranzacții efectuate. 5. (Mat.) Procedeu prin care se obțin unul sau mai multe elemente ale unei mulțimi. ♦ Regulă după care se face un calcul sau se aplică o construcție matematică; executare a unui calcul. [Var.: operațiúne s. f.] – Din lat. operatio, -onis, fr. opération, germ. Operation. Vezi definitia »
ODONTOGENÍE, odontogenii, s. f. (Med.) Procesul de dezvoltare a dinților. – Din fr. odontogénie. Vezi definitia »
bie [pron. bĭe] s. n., art. biéul; (fâșii) pl. biéuri Vezi definitia »
-AXÍE Element secund de compunere savantă cu semnificația „(de) valoare”. [Pron. -xi-e. / < fr. -axie, cf. gr. axios – care valorează]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z