Definita cuvantului cortizon
CORTIZÓN, cortizoni, s. m. Hormon secretat de glanda suprarenală, care, preparat sintetic, este folosit în tratamentul insuficienței suprarenale, a reumatismului, a astmului, a unor infecții etc. – Din fr. cortisone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cortizon
COLOFÓN s. n. însemnare la sfârșitul unei cărți în epoca manuscriselor și a incunabulelor, date privind tipograful, data și locul unde e lucrat, autorul și titlul lucrării. (<fr., lat. colophon, gr. kolophon) Vezi definitia »
ARISTÓN s.n. Aparat muzical care, acționat cu o manivelă, execută mecanic ariile înregistrate pe niște discuri. [Pl. -oane. / < fr. ariston]. Vezi definitia »
LEGHIÓN s.n. v. legiune. Vezi definitia »
BIDÓN s.n. Vas de metal portativ în care se păstrează lichide; (spec.) vas de tablă (învelit cu postav) în care se păstrează apa de băut în excursii, în marșuri etc. [Pl. -oane. / < fr. bidon, cf. it. bidone]. Vezi definitia »
TEFLÓN s. n. 1. Material plastic, rezistent la acțiunea agenților corosivi, la foc etc. 2. Vas de bucătărie confecționat din teflon (1). – Din fr. téflon, engl. teflon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z