Definita cuvantului cortizon
CORTIZÓN, cortizoni, s. m. Hormon secretat de glanda suprarenală, care, preparat sintetic, este folosit în tratamentul insuficienței suprarenale, a reumatismului, a astmului, a unor infecții etc. – Din fr. cortisone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cortizon
BJÖRNSON [biörnson], Bjørnstjerne (1832-1910), scriitor și ziarist norvegian. Nuvele inspirate din viața țărănimii, influențate de vechile saga („Synnove Solbakken”), drame istorice (trilogia „Sigurd Slembe”), psihologice („Paul Lange și Tora Parsberg”) și sociale („Peste puterile noastre”), balade și cîntece cu caracter folcloric, pătrunse de un vibrant patriotism. Premiul Nobel (1903). Vezi definitia »
TASÓN, tasoane, s. n. Punct de concentrare a materialului lemnos în exploatările forestiere, apropiat de căile de transport. – Et. nec. Vezi definitia »
ANTIFÓN1, antifoane, s. n. Versete sau parafrazări din psalmi care sunt repetate de două coruri sau de două voci, ca și cum și-ar răspunde reciproc; cântare repetată de două coruri, la slujba bisericească. – Din sl. antifonŭ. Vezi definitia »
DÂRMÓN, dârmoane, s. n. Ciur cu găuri mari pentru cernut semințele (de cereale). ♦ Conținutul unui astfel de ciur. – Din ngr. dromóni, bg. dărmon. Vezi definitia »
TIERSERÓN s.n. (Arhit.) Nervură suplimentară la o boltă în ogivă. [Pron. ti-er-. / < fr. tierceron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z