Definita cuvantului compresor
COMPRESÓR, -OÁRE I. adj. care comprimă. II. s.n. 1. mașină de forță, pneumatică, servind la comprimarea unui gaz. 2. utilaj rutier autopropulsat format dintr-un cilindru masiv și greu, pentru compactarea terasamentelor. 3. instrument chirurgical cu care se face o compresiune (4). 4. aparat electronic care saturează la nivel optim un semnal muzical. (<fr. compresseur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu compresor
pantocratór s. m. – Chipul lui Iisus ca rege al universului, care este reprezentat de obicei în cupola bisericilor ortodoxe. Gr. παντοϰράτορ. Vezi definitia »
DEPOLARIZATÓR s.m. Depolarizant. [< fr. dépolarisateur]. Vezi definitia »
MACHETATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care concepe și execută macheta unei lucrări, desenul unei mărci poștale; machetist. [Et. incertă]. Vezi definitia »
BRÂNIȘÓR, brânișoare, s. n. Brâuleț. – Din brână + suf. -ișor. Vezi definitia »
SEMICONDUCTÓR, -OÁRE, semiconductori, -oare, s. n., adj. 1. S. n. Material a cărui conductibilitate electrică este mai slabă decât cea a conductoarelor (metalelor) și mai bună decât cea a izolatoarelor. ♦ P. ext. Component electronic activ. 2. Adj. (Despre materiale) Care are o rezistență electrică relativ mare în raport cu aceea a metalelor, dar mai mică în raport cu aceea a materialelor izolante; cu însușiri de semiconductor (1); (despre dispozitive) bazat pe utilizarea semiconductoarelor. – Din fr. semi-conducteur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z