Definita cuvantului comutatoare
COMUTATOÁRE s. f. convertizor (3) care transformă curentul continuu în curent alternativ și invers. (după fr. commutatrice)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu comutatoare
AZURÁRE s.f. Acțiunea de a azura și rezultatul ei. [< azura]. Vezi definitia »
CAPONÁRE s.f. Acțiunea de a capona și rezultatul ei. [< capona]. Vezi definitia »
GRUPÁRE s.f. 1. Acțiunea de a (se) grupa și rezultatul ei. 2. Colectivitate unită prin idei, concepții sau interese comune; grup. ♦ (Mil.) Întrunire temporară de subunități, unități sau mari unități diferite sub o comandă unică în vederea unei misiuni de luptă. 3. Ansamblu de atomi legați între ei, a căror prezență în molecula unei substanțe determină o funcție chimică. [< grupa]. Vezi definitia »
MARMORÁRE s.f. Acțiunea de a marmora și rezultatul ei. ♦ Deteriorare a unui negativ fotografic, care capătă aspectul structural al unei plăci de marmură din cauza lipsei de agitare a revelatorului în timpul developării. [< marmora]. Vezi definitia »
HIDROAMELIORÁRE, hidroameliorări, s. f. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă; hidroameliorațieVezi nota. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorare (după fr. hydroamélioration). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z