Definita cuvantului absorbțiune
ABSORBȚIÚNE s.f. v. absorbție.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu absorbțiune
nemțoáne s.f. (reg.) 1. femeie de la oraș; doamnă. 2. condurul-doamnei. Vezi definitia »
SUPRAPÚNE, suprapún, vb. III. Tranz. A așeza, a pune un lucru deasupra altuia; a plasa, a așeza ceva peste altceva. ♦ (Geom.) A pune o figură deasupra alteia pentru a le verifica egalitatea. ♦ Refl. (Despre două suprafețe) A se afla așezat deasupra altuia; p. ext. a avea loc în același timp; a coincide. – Supra- + pune (după fr. superposer). Vezi definitia »
EXACȚIÚNE s. f. acțiune a unui perceptor fiscal care pretinde de la contribuabili mai mult decât se cuvine ca aceștia să dea în mod legal; încasare de impozite abuzivă, spoliere. (< fr. exaction, lat. exactio) Vezi definitia »
SEA-LINE loc.s. Canalizare sub apă care permite încărcarea și descărcarea în plină mare sau în rada unui port a produselor petroliere. [Pron. sí-lain. / < engl., fr. sea line]. Vezi definitia »
RAȚIÚNE s.f. 1. Facultate a omului de a cunoaște, de a înțelege și de a judeca; judecată, gândire; inteligență. 2. Temei, justificare, motiv. ◊ Rațiunea de a fi (a unui lucru). 3. V. rație. [Pron. -ți-u-. / < lat. ratio, cf. fr. ration, it. ragione]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z