Definita cuvantului acotiledonat
ACOTILEDONÁT, -Ă adj. (Despre plante) Care are embrionul fără cotiledoane; acotiledon. // s.f.pl. Clasă de plante cu embrionul neformat înainte de germinare, a căror înmulțire se face prin spori; (la sg.) plantă din această clasă. [Cf. fr. acotylédoné(s)].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acotiledonat
NEDIRIJÁT adj. v. PRIORITATE. Însușirea de a fi primul în timp; dreptul de a ocupa primul loc ca importanță, ca valoare, ca demnitate; precădere, primordialitate, întâietate. ◊ Prioritate de trecere = întâietate și ordine de trecere printr-o intersecție nedirijată a unui vehicul în raport cu celelalte care sosesc în același timp din direcții diferite. [DEX '98] Vezi definitia »
SCĂRMĂNÁT1 s. n. Scărmănare. – V. scărmăna. Vezi definitia »
CONSULÁT s. n. 1. (în Roma antică) perioadă de guvernare a unui consul (1). ◊ guvernare consulară a Republicii Franceze între 1799 și 1804. 2. reprezentanță diplomatică a unui stat în alt stat, inferioară ambasadei; sediul reprezentanței. (< fr. consulat, lat. consulatus) Vezi definitia »
NEVINDECÁT, -Ă, nevindecați, -te, adj. (Despre ființe) Care nu s-a vindecat de o boală, care este încă bolnav; (despre răni, tăieturi etc.) deschis, necicatrizat. – Ne- + vindecat. Vezi definitia »
SOLDÁT2, soldați, s. m. Militar care nu are nici un grad; militar care are cel mai mic grad într-o armată; p. gener. militar care își execută stagiul. ♦ Fig. Luptător, militant. – Din fr. soldat, it. soldato, germ. Soldat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z