Definita cuvantului acridină
ACRIDÍNĂ s.f. (Chim.) Substanță organică de sinteză, folosită ca bază în industria coloranților antiseptici. [< fr. acridine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acridină
DÁMĂ s.f. I. (Rar) 1. Doamnă, cucoană. ◊ De damă = femeiesc. 2. Femeie de moravuri ușoare, prostituată. II. 1. Carte de joc pe care este desenată figura unei femei. 2. Regină (la jocul de șah). 3. (La pl.) Joc practicat pe o tablă ca cea de șah și la care se folosesc pioni sau discuri albe și negre. III. Scobitură în copastia unei ambarcații, în care se sprijină manșonul ramei. [< fr. dame, it. dama]. Vezi definitia »
PIANÍNĂ s.f. Pian mai mic care are coardele așezate vertical. [Pron. pia-. / < fr., it. pianino, germ. Pianino]. Vezi definitia »
bormașínă s. f., g.-d. art. bormașínii; pl. bormașíni Vezi definitia »
MARTINGÁLĂ s. f. 1. curea de ham care nu lasă calul să sară în două picioare. 2. (mar.) bară de metal fixată perpendicular sub bompres, care susține subarbele. 3. sistem de joc bazat pe considerații decurgând din calculul probabilităților, care urmărește asigurarea beneficiului prin mărirea progresivă a mizei la jocurile de noroc și la cursele de trap. (< fr. martingale) Vezi definitia »
córlă2, córle, s.f. (reg.) 1. numele unei păsări acvatice cu pene măslinii-închise pe spate și cenușii pe pântece; curlă, găinuță, găinușă, pescar. 2. femeie vagaboandă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z