Definita cuvantului acromatism
ACROMATÍSM s.n. 1. Lipsa aberației cromatice. 2. Proprietate a unui sistem optic de a nu descompune raza de lumină în culorile ei componente. [Cf. fr. achromatisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acromatism
COLECTIVÍSM s. n. Doctrină și tip de organizare socială în care drepturile și interesele individului sunt subordonate celor ale unor colectivități sociale. – Din rus. kollektivizm, fr. collectivisme. Vezi definitia »
CAPITALÍSM, S. N. 1. Sistem social bazat pe recunoașterea drepturilor naturale, individuale și inalienabile, ce includ drepturile de proprietate, in care absolut toate resursele naturale și mijloacele de producție sunt deținute in regim de proprietate privată. In capitalism statul este separat complet de economie in același mod in care statul este separat de religie. Capitalismul este singurul sistem social cunoscut de om ce este compatibil cu piata libera și cu libertatea. Vezi definitia »
regionalism din zona Bolintin Vale, se referă la lujerul gros de ceapă care rămâne drept după ce frunzele cad toamna. Singularul este fuștă. Exemplu de folosire: -... scoate cepele din pământ și taie fuștele, ca să nu se împută! Vezi definitia »
MAOÍSM s. n. doctrină inspirată de gândirea politică și ideologică a lui Mao Țze-dun. (< fr. maoïste) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z