Definita cuvantului acuitate
ACUITÁTE s.f. 1. (Liv.) Capacitatea senzorială de a înregistra excitații foarte slabe; agerime, ascuțime. ♦ Cu acuitate = cu necesitate, în mod imperios. 2. Grad de înălțime pe care îl poate atinge o voce sau un instrument muzical. [Pron. -cu-i-. / cf. fr. acuité < lat. acutus – ascuțit].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acuitate
CONSUBSTANȚIALITÁTE s. f. calitatea a ceea ce este consubstanțial; unitate și identitate de substanță. (< fr. consubstantialité) Vezi definitia »
ZIGOMICÉTE s.f. pl. Clasă de ciuperci inferioare care se înmulțesc prin zigospori: mucoraceele. (din fr. zygomycètes) Vezi definitia »
FORJABILITÁTE s. f. Proprietate a unui metal sau a unui aliaj metalic de a se deforma plastic la cald sau la rece sub acțiunea unor forțe de lovire (ciocan) sau de presare. – Din forjabil + suf. -itate. Vezi definitia »
este partea unui stat sau entități administrativ-teritoriale care nu comunică cu teritoriul de bază al acestuia, fără a fi o insulă. Exemple de exclave sunt regiunea Kaliningrad în Rusia, Republica Autonomă Nahicevan din Azerbaidjan, zona Dubrovnik din Croația, statul Alaska în SUA ș.a. Vezi definitia »
COAGULABILITÁTE s.f. Însușirea de a fi coagulabil. [Pron. co-a-. / cf. fr. coagulabilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z