Definita cuvantului aduct
ADÚCT s.n. Amestec cristalin în care o substanță este înglobată în rețeaua cristalină a altei substanțe. [< fr. adducte].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aduct
CIRCUMSPÉCT, -Ă, circumspecți, -te, adj. (Livr.) Care vorbește și acționează cu prudență, cu rezervă; care trădează, exprimă prudență; precaut, prudent, rezervat. – Din lat. circumspectus, fr. circonspect. Vezi definitia »
subiect de drept ce, în calitate de titular al unui drept real ( de proprietate sau de folosință) asupra unor bunuri ori în calitate de executant al unor activități economice sau de prestator al unor servicii publice, obiect al contractului de cesiune, transmite, prin efectul acestui contract, altui subiect de drept ( numit concesionar) spre administrare rentabilă, pe un termen determinat, in schimbul unei redevențe,facultatea de a exploata acele bunuri, și respectiv, de a îndeplini acele activități economice sau servicii publice. Vezi definitia »
CONTÁCT s.n. 1. Atingere, legătură între două corpuri, între două forțe etc. ♦ Piesă care folosește la deschiderea și închiderea unui circuit electric. 2. Apropiere între oameni; legătură, relație. ◊ A lua contact (cu cineva) = a ajunge în imediata apropiere a cuiva. [Pl. -te, -turi. / < fr. contact, cf. lat. contactus]. Vezi definitia »
obiect de imbracaminte traditional japonez Vezi definitia »
CONTRAPÚNCT s.n. 1. Prezența simultană a două sau mai multe melodii cu caracter independent. ♦ Melodie care se cântă concomitent cu tema într-o lucrare muzicală. 2. Tehnica de a compune muzică pe mai multe voci; (p. ext.) arta de a compune melodii. ♦ Parte a muzicii care studiază acest fel de compoziție. [< it. contrappunto, cf. fr. contrepoint]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z