Definita cuvantului gurami
GURÁMI s. m. Pește originar din Thailanda și Sumatra, care, pentru a respira, se ridică la suprafața apei, cu aripioarele transformate în două antene. -Din fr. Gourami

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gurami
BELTRAMI, Eugenio (1835-1900), matematician italian. Contribuții în domeniul geometriei diferențiale, teoriei elasticității, hidrodinamicii. Vezi definitia »
NĂIMÍ, năimesc, vb. IV. (Înv. și pop.) 1. Tranz. și refl. A (se) angaja, a (se) tocmi pentru o muncă plătită. 2. Tranz. A închiria; a arenda. [Pr.: nă-i-.Var.: nămí vb. IV] – Din năiem (înv. „chirie” < sl.). Vezi definitia »
UIMÍ, uimesc, vb. IV. Tranz. A stârni, a provoca o mare (și neașteptată) mirare, admirație, emoție; a impresiona puternic, a surprinde, a ului. ♦ (Înv.) A tulbura, a zăpăci, a buimăci. – Et. nec. Vezi definitia »
TSUNÁMI s.n. (Geol.) Flux puternic și brusc, provocat de cutremur, care devastează coastele Oceanului Pacific. [< fr., engl. tsunami < cuv. japonez]. Vezi definitia »
REPRIMÍ, reprimesc, vb. IV. Tranz. A primi înapoi. ♦ A reangaja o persoană care a fost concediată. – Re1- + primi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z