Definita cuvantului facultate
FACULTÁTE, facultăți, s. f. 1. Capacitate, posibilitate, însușire morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Însușire, capacitate pe care o are un fenomen, un obiect, un sistem etc. de a acționa, a se dezvolta, a realiza ceva. 2. Unitate didactică și administrativă în cadrul unei instituții de învățământ superior, condusă de un decan și cuprinzând un ansamblu de discipline înrudite între ele, pentru pregătirea studenților și a doctoranzilor într-un anumit domeniu de specialitate. – Din fr. faculté, lat. facultas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu facultate
INCAPACITÁTE s. f. Lipsă de capacitate, neputință de a face ceva; p. ext. nepricepere. ♦ Stare, situație a unei persoane care nu are capacitatea legală de a se bucura de anumite drepturi. – Din fr. incapacité. Vezi definitia »
HIBRIDITÁTE s. f. caracterul a tot ceea ce este hibrid; hibridism. (< fr. hibridité) Vezi definitia »
este un baiat fata care suge pwla si se da in ant dupe pwla, fiindca e ca masa suge pt. ca e transsexual. Vezi definitia »
IMPENETRABILITÁTE s.f. (Liv.) Calitatea sau starea a ceea ce este impenetrabil. [Cf. fr. impénétrabilité]. Vezi definitia »
EXTRAORDINARITÁTE s.f. (Liv.) Însușirea a ceea ce este extraordinar. [Cf. it. estraordinarietà]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z