Definita cuvantului agricol
AGRÍCOL, -Ă adj. 1. Referitor la agricultură. ♦ Întrebuințat în agricultură; obținut în agricultură. 2. Care se ocupă cu agricultura. 3. (Despre o regiune, o țară) Care își sprijină economia în special pe agricultură; agrar. [< fr. agricole, cf. lat. agricola].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu agricol
TIOALCOÓL s.m. (Chim.) Mercaptan; tiol. [< fr. thioalcool]. Vezi definitia »
apostol nu este sinonim cu ucenic, deoarece au fost 12 apostoli si nenumărați ucenici. Vă propun să eliminați definiția de la Sinonime Vezi definitia »
DRÓPGOL, dropgoluri, s. n. (La rugbi) Lovitură de picior dată în minge în momentul când aceasta atinge pământul și care face ca mingea să treacă peste bara de sus a porții adverse, consemnând înscrierea a trei puncte. – Din engl., fr. dropgoal. Vezi definitia »
GOL s.n. Punct câștigat la unele sporturi prin introducerea mingii în poarta adversă. [Pl. -uri. / < engl. goal]. Vezi definitia »
SÉCOL, secole, s. n. 1. Interval de timp de o sută de ani (socotit de la unitate până la completarea sutei inclusiv); răstimp de o sută de ani (socotit de la orice dată); veac. ♦ Fig. Veșnicie. ♦ (La pl.) Timpul considerat în desfășurarea lui; p. ext. generațiile contemporane acestor etape de desfășurare. 2. Epocă istorică dominată de un eveniment sau de o personalitate excepțională. Secolul lui Pericle. 3. (Înv.; în sintagma) Secolul de mijloc = evul mediu. [Pl. și: (înv., m.) secoli.Var.: (înv.) sécul s. m.] – Din lat. saeculum, it. secolo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z