Definita cuvantului alcalde
ALCÁLDE s.m. v. alcade.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu alcalde
OLEÍDE s. f. pl. esteri ai acidului oleic, în lapte și în țesutul adipos. (< fr. oléides) Vezi definitia »
ELATERÍDE s.n.pl. (Zool.) Familie de coleoptere cu corp alungit și scorțos, ale căror larve sunt fitofage; (la sg.) insectă din această familie. [Sg. elaterid. / < fr. élatéridés]. Vezi definitia »
LANTANÍDE s. f. pl. nume generic dat celor cincisprezece elemente rare, cu numărul atomic între 57 și 71. (< fr. lanthanides) Vezi definitia »
De aceea X isi mobilizeaza cunostintele, resursele si experienta pentru succesul clientilor sai, oferindu-le acestora servicii complete cuprinznd, EXECUTIE LUCRARI de Instalatii electrice iluminat, forta și automatizări in constructii civile, social-culturale, edilitare, constructii de lemn, vileçase de vacanta. Furnizam solutii pentru alegerea celor mai moderne echipamente si accesorii. Executie, Materiale, Idei de amenajari si decoratiuni. Mentenanta pentru instalatii si echipamente. Refacerea instalatiilor electrice, modernizari de instalatii, inlocuirea instalatiilor iesite din uz. Vezi definitia »
DESPRÍNDE, desprínd, vb. III. I. Tranz. 1. A desface un lucru de altul cu care este unit, prins; a separa. 2. A rupe, a dezlipi și a scoate sau a lua ceva din locul în care a fost prins, așezat, pus. ♦ A desface un obiect din balamalele, nasturii, copcile, șireturile etc. care îl susțin. ♦ A lua din cui sau din cuier. 3. A scoate din jug sau din hamuri un animal de tracțiune; a dejuga, a deshăma. II. Refl. 1. A se desface și a cădea sau a se îndepărta de la locul unde era prins, fixat; a se detașa. 2. A se desface dintr-un tot, a se separa; p. ext. a se contura, a se desluși. ♦ (Despre oameni) A ieși dintr-un grup sau dintr-o mulțime, a se detașa. ♦ (Rar) A se despărți, a se separa de cineva. 3. Fig. A rezulta, a reieși. ♦ A se distinge, a se înțelege, a se auzi. [Perf. s. desprinsei, part. desprins] – Des1- + prinde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z